Secretele Masoneriei la 30 de ani de la reaprinderea Luminilor

0
208

Anul acesta, Marea Lojă Națională din România sărbătorește 30 de ani de la Reaprinderea Luminilor. În spatele acestei sintagme, ce ar putea părea unora greoaie, stă un eveniment din 24 ianuarie 1993, când patru loji, redeschise în România după căderea regimului comunist, au format Marea Lojă, rămasă astăzi singura organizație regulară din țara noastră.

La ”Hai să-ți spun”, Alecu Racoviceanu vă propune o pagină din cartea ”Oculta”, a profesorului Florian Bichir. Sunt informații despre modul în care a fost închisă activitatea Masoneriei, în 1948. Ce rol au avut politrucii și agenții serviciilor secrete în stoparea MLNR și cum s-a ajuns ca reînceprea activității, după decenii de pauză, să se facă tocmai într-o zi atât de plină de semnifcații.

Sunt informații despre modul în care a fost închisă activitatea Masoneriei, în 1948. Ce rol au avut politrucii și agenții serviciilor secrete în stoparea MLNR și cum s-a ajuns ca reînceperea activității, după decenii de pauză, să se facă tocmai într-o zi atât de plină de semnificații.

evz.ro/secretele-masoneriei-la-30-de-ani-de-la-reaprinderea-luminilor.html

Lasă un răspuns